S.L.I.D.E.S.H.O.W

SeTeLaH KePaHiTaN PaSTi AkaN aDa KeMaNiSaN

mY GueStBooK

Anak bujang mami~

Si Manja mami..

There was an error in this gadget

Daily horoscope

Chinese daily horoscope

My Favourite Songs

Gurindam Jiwa...

Adorable...

Beauty TiPs

Aduh! sibuk tah mami ni, udah siap kumpul list2 patients kan dibagi vaccine ani, ada lagi tugas baru kan membari vaccine pulang pasal sampai dah h1n1 vaccine kitani- syukurtah. H1n1 vaccine ada macam2 brand, yang datang dibrunei namanya 'Pandemrix'. Setiap brand vaccine nda sama, contohnya vaccine h1n1 yang digunakan di Australia dapat diberikan kepada ibu hamil dan yang menyusukan sedangkan pandemrix nda dapat. Setelah mendengar talk n briefing pasal pandemrix ani, ingin jua rasanya share sama abiskita hehe. Tadi sibuk membuat persediaan akhir segala kelengkapan yang patut tersedia untuk pemberian vaccine kepada semua. Takut nanti kelamkabut bila d actual day tiba, maklumtah start isnin ani mulai. Dimulakan dengan patients dari Dept of respiratory medicine (DORM) dulu. Paediatrics akhir, start early february, atutah our real patient from paeds~preterm babies, asthma, thalasaemia, cardiology etc belum termasuk patiens dari CDC (child development centre-kiarong). Atu lagi tah sangat sangat sibuk. Walau apapun start jua monday ani menginject kanak kanak dari other dept esp yang chronic.

Pesakit dibahagi kepada 2 bahagian:-

  1. Paediatric (age 6 months-10 years old)
  2. Adult (age 11 years above)
Pada siapakah yang patut diberikan?
  1. Pesakit yang menghidapi penyakit chronic
  2. Sesiapa yang keluar negeri (14 hari sebelum bertolak, jika kurang hendaklah diberikan selepas pulang).....kenapa? Ditakuti any reaction selepas menerima suntikan.
Pada siapakah tidak dapat diberikan?
  1. Demam
  2. Ibu hamil
  3. Ibu yang menyusukan anak damit dibawah 3 bulan)
  4. Sesiapa yang mempunyai alahan pada telor
  5. Sesiapa yang mempunyai masalah kulit yang serius
  6. Sesiapa yang pernah disahkan mendapat H1N1 positif

0 Responses to "H1N1 vaccination~Pandemrix by gsk."

Post a Comment

  • Learn~Live~Hope

    LEARN FROM YESTERDAY LIVE FOR TODAY HOPE FOR TOMORROW

    Whazzup!...


    ShoutMix chat widget

    sHoppiNG oNLine...


    Hits

    Nice to Know U!..

    My Dearest Frens!..

    Aku seorang Perawat....

    My Photo
    adibdanish
    BSB, Kulapis villa, Brunei
    Me, myself, my world n my 2 adorable kids!
    View my complete profile

    HePy BuSyDaY 2 mE!

    There was an error in this gadget

    Islamic Hijri Calendar

    Asma ul-Husna

    Islamic Quotation..

    There was an error in this gadget

    As-Salam

    As-Salam

    my harry porter

    my harry porter

    my twins...

    my twins...

    Search This Blog

    Loading...

    Pages

    Related Posts with Thumbnails

    Pete The Penguin Virtual Pet

    Feed my turtles..

    Do MaTHs

    Money saver

    Beat Stress! (Stress Relief Tips for the Day)

    know ur dreams...

    There was an error in this gadget

    Fitness Tip of the Day

    Calorie Calculator

    Info-Info Kesihatan

    There was an error in this gadget

    EnGlish IDioms

    English guidelines

    Arkanoid arcade classic

    There was an error in this gadget

    My Blog List