S.L.I.D.E.S.H.O.W

SeTeLaH KePaHiTaN PaSTi AkaN aDa KeMaNiSaN

mY GueStBooK

Anak bujang mami~

Si Manja mami..

My Favourite Songs

Gurindam Jiwa...

Adorable...

Beauty TiPs

6:38:00 PM

Adib jalan sama dady, danish ikut nganah imah liat kedai kasut baru buka d madang complex. Owner is sis ngangah elminya, dina. Bannernya sudah ada tapi opening by next week. Anyway congrats to her. Eeeh siuk jua buka bisnes hehe. Mami minat n udah lama kan tedapat kadai, tapi kadai apa ah??,..restoran, cafe, kadai jahit, dobi, car wash hehehe. Today mami semangat baca buku buku motivasi esp yg bersangkutan dengan bisnes (buat duit). Salah satu buku yang mami tepakai 'Buat duit dengan rumah' by shamsuddin abdul kadir, penulis buku best-seller 'kaya dengan rumah'. actually mami pinjam from my bro, zul. Its how to buy house n sell to someone. But in my case, mami plan kan buat rumah banglo damit siring rumah mami dikulapis dapat jua tuk disewakan one day. Boleh pulang tambah rumah dibawah n sewakan tapi its not good for privacy n for long term. Waah..business minded jua mami ani ah. Insyaalah,....Umur bersara ditambah ke umur 60 tahun. syukur alhamdulillah..by that time adib n danish sudah keraja. Mami selalu terpikir apa duit udah pencen ah?..melangui kasau. Kan bisnes makanan, im not so good in cooking, kan menjahit nda pandai lagipun masa atu memang mata udah semakin kabur, karang singan memasukkan banang dalam lubang jarum tecucuk tangan sendiri...adui!! hehehe. Ntah lah, yang pastinya rezeki tuhan yang membari.

Hehehe sibuk banar orang mengunjar mask nyanya lakas abis, market tinggi. Mami belurih mask price nda sampai $20 for 1 box 50 pcs. rupanya dikadai naik harga. Talk about mask, macam macam nama n bentuknya. N95 macam nama mobile nokia tah pulang haha, pas tu mask nano. Yang mami tau baju slim saja namanya nano. So nano means barang yang diperbuat menggunakan nano technology. Ada warna putih, biru, hijau, orange. Ahhh, mask dari kain beludu yang dapat disasah balik balik pun bejual, lagi lawa tarang tarang warnanya dark blue, dark green, maroon, brown. baiktah pakai ikut warna baju. So dijemputan, jangan lupa pakai mask as part of our accessories. Yang calinya, ada yang pakai mask tebalik, yang putih pulang diluar. ada mask tangah tangahnya ada filter nampak lagi munjung mulut. For nurses, no choice mesti pakai N95. For patients pakai surgical mask, atupun yang having cough n cold saja. We at RIPAS pun nda dapat sukahati kan mengorder labih, they will ask you tu. Ni lagi cali, my fren just now call me, she's a teacher n she told me now trend sudah di skulah ada yang pakai mask kain beludu atu, sudah pun colourful dibaginya manik manik lagi for attraction hahaha, nak.. nak... nda lagi cigu kamu tecakap, speechless udah maliat ulah kamu tapi membari gali hati jua hahaha...bah habis swine flu karang tutup tia kadai mask, kadai apalagi buka??.