S.L.I.D.E.S.H.O.W

SeTeLaH KePaHiTaN PaSTi AkaN aDa KeMaNiSaN

mY GueStBooK

Anak bujang mami~

Si Manja mami..

There was an error in this gadget

Daily horoscope

Chinese daily horoscope

My Favourite Songs

Gurindam Jiwa...

Adorable...

Beauty TiPs

Today first day wawa balik semula return back to scbu.Yeah, I know... ada yang tau, ada yang tekajut bagi surprise hehe...ok lah nice to hear them happy sampai nda pecaya hahahaha!....~ Yes, its me...Zur...Ka Zur!. Wah!...Teramat rindu suasana scbu nearly 2 years ninggalkan, nda yang berubah kecuali ada decoration sedikit didinding ada lampu warna warni apa. I know i love scbu very very much hati tetap pada yang satu ceewah!. Mula mula dangan college mandikan baby..hmmm rindulah pegang baby!...really love them..anugerah dan amanah tuhan yang tiada ternilainya. Ka zur,...disini kita??. Siapa itu?. Eeeh Amy anak ex-staf kami kajah nualam pun ada attachment disini. Waaah!..meriahnya scbu!. Au ah banar jua banyak my junior staf yang ampir hari menunggu hari saja lagi kan beranak hehe...macam be edar pas sorang sorang, alhamdulillah. Siuk cali liat diorang bejalan cool n pelahan saja sambil senyum senyum. Selalu jalan laju laju palagi masa time cbuk. Wah!..ada staf baru, coool!. Tibalah wawa kesuatu bilik tempat simpan ventilator machine...liat mesin ventilator/CPAP yang baru, tepaksa study dulu. Iatah yang kan wawa handle tu have to familiar wit semua equipment supaya senang macamana kan memasang tubing n humidifier nya. Mesin blood gases (ABG/CBG) n bilirubin meter brain wash lagi how to operate. Wawa soak n pasang tubing mesin SLE. Paling canggih mesin HPV yang high pressure especially for baby yang very ill. Sempat ambil barang di medical store...siuk jua kraja SE ani tapi ngaleh tejalan kesana kemari. Yup ngalih, kadang curi curi masa dangankan college buat kraja ie cucuk jelco, ready resuscitaire or cot, ambil photo light for baby kan admit dari labour room, OT labour room n some from postnatal wards. Hmmmm..kenangan dulu mengusik hati masa wawa taliat kain sarung bantal damit for sand bag yang wawa bawa suatu ketika dulu masih belum kabur warnanya. Jua bakul dikitchen tuk nyimpan piring cawan...rawan hati wawa..dulu wawa bawa didalamnya barang makanan minuman sedekah wawa selepas abang Danish lahir...sudah masuk 7 tahun tapi masih tahan!...Pas tu wawa kebilik linen atur cadar n blanket baby, lagi sekali hati wawa.... Aaaduuuh!..terlalu banyak kenangan disini. Kenangan wawa teantuk antuk bagi feeding baby masa keraja malam. Dimana wawa lepak sambil makan minum liat decorder sewaktu kerja malam wit Elo, hjh Amina, Laurie, Amy, Ajitha, Nomita n michele...really miss u all guys...Kajah nualam n ka dk salbiah (sudah pencen),yang banyak membantu semasa wawa mula mula karaja dulu. Paling wawa sebak masa wawa turun tangga dibelakang scbu, sempat wawa menoleh beranda dimana wawa senyum senyum menunduki kreta dibawah, gagas kan turun balik sewaktu dangar takbir hariraya dari masjid Omar Ali Saifuddin....OOhhh! sungguh indah kenangan atu..bilamana wawa disambut dengan senyuman ehem masa kan masuk kreta,..ah!..hilang rasa lelah wawa masa atu...abang Adib masih damit dalam kreta ketawa tawa liat wawa. Hati digamit bagai ingin sekali lagi mengulangi saat saat atu...kenangan terindah!!!. Walaumacamana pun, wawa inda kan lupa pengalaman bekerja di paediatric clinic....miss ka Teo, ka dk maidah, ka mas dangan wawa ambil barang barang...sampai ka Inah di scbu pun wawa tepanggil ka mas. kajah zainun...jangan berhenti menyanyi untuk ku hahaha.., ka sunah...thanx for ur support during my tough time hehe. Not forgetting siah,..dont cry daleng, see u some other time. We still warga RIPAS,..tak kemana, nanti jumpa jua...Kuatkan hati dan semangat..I know u can do it!. Rindu jua Dr hjh n others....tapi sempat ambil gambar gambar di paed for rememberance.

0 Responses to "Ouch!!....back to SCBU/NICU"

Post a Comment

  • Learn~Live~Hope

    LEARN FROM YESTERDAY LIVE FOR TODAY HOPE FOR TOMORROW

    Whazzup!...


    ShoutMix chat widget

    sHoppiNG oNLine...


    Hits

    Nice to Know U!..

    My Dearest Frens!..

    Aku seorang Perawat....

    My Photo
    adibdanish
    BSB, Kulapis villa, Brunei
    Me, myself, my world n my 2 adorable kids!
    View my complete profile

    HePy BuSyDaY 2 mE!

    There was an error in this gadget

    Islamic Hijri Calendar

    Asma ul-Husna

    Islamic Quotation..

    There was an error in this gadget

    As-Salam

    As-Salam

    my harry porter

    my harry porter

    my twins...

    my twins...

    Search This Blog

    Loading...

    Pages

    Related Posts with Thumbnails

    Pete The Penguin Virtual Pet

    Feed my turtles..

    Do MaTHs

    Money saver

    Beat Stress! (Stress Relief Tips for the Day)

    know ur dreams...

    There was an error in this gadget

    Fitness Tip of the Day

    Calorie Calculator

    Info-Info Kesihatan

    There was an error in this gadget

    EnGlish IDioms

    English guidelines

    Arkanoid arcade classic

    There was an error in this gadget

    My Blog List