S.L.I.D.E.S.H.O.W

SeTeLaH KePaHiTaN PaSTi AkaN aDa KeMaNiSaN

mY GueStBooK

Anak bujang mami~

Si Manja mami..

There was an error in this gadget

Daily horoscope

Chinese daily horoscope

My Favourite Songs

Gurindam Jiwa...

Adorable...

Beauty TiPs

"Mengapa semua menangis?, padahal ku slalu tersenyum. Usap airmatamu, aku tak ingin ada kesedihan". Rangkap kata dalam lagu catatanku lagu melly/ba'im dalam versi mami/danish hehehe. Uh! touching banar lagu atu...mami nangis dangar lagu atu time danish inda ada. Kasih antara anak dan ibu sampai bila bila meski ada kecacatannya, ada timpangnya. Danish pernah bagitau mami supaya mami kawin sama timenya dangan danish kawin nanti. Pasal kata danish, danish ingau hati siapa dangan mami nanti kalau sudah danish kawin hahahaha cali!. Kalau danish kawin, mami sudah tua jua mana lagi ada jodoh. Sedangkan masa ani pun malas mami,...macam really really nda masa saja untuk atu.For me, satu perkara yang maha merumitkan iaitu soal hati. Alahai hati manusia boleh saja berubah dalam sekelip mata, sedangkan membinanya memerlukan masa, full commitment n.....money. Huh!, Hehe ani kan mikirkan hutang bank lagi kan disettlekan. Maybe, some other time tah, atu pun kalau ada really banar banar nice guy, insyaalah~~ Big Ooopps!!... Gunung akan ku daki, lautan kan ku seberangi...milik siapa kah hati ini??....siuk jua lah masane dangar lagu lagu jiwang melayu/inggeris tahun 80an n 90an....terkenang semasa dulu,...hatiku merasa rindu... I swear, by the moon n the sun n the star hehe. Kadang gali hati mami masa mami lagu frust tapi adib sambung lagu "bukakanlah hatimu....." hahahaha macam bercanggah saja liriknya. Alkisah last time wawa jumpa doktor tapi nurse nya tut....kisah dulu masa sekolah ugama. Mula mula malu jua tapi tepaksa jua beranikan diri pasal ia yang assess Dr. Sampat jua becerita as a fren, tanya berapa orang anak bla bla bla tapi im sure ia nda tau my situation rite now n nda mau cerita too personel. Yang wawa tekajut katanya ia masih simpan gambar sampai sekarang...Wow!!.. cayalah.. Wawa sempat tanya, baik nda ada yang berkecil hati?. Katanya dangannya pun suka maliat...buh dui!..maklum katanya gambar masa muda tapi ani berisi tia sudah hahaha!. Wawa respect orang camatu bukan macam ada yang sampai call (ntah dari mana ia tau), nda introduce siapa ia, konon misteri tah tu. Adui! zaman sekarang nda lagi camatu, atu skill lapuk, nda gentleman banar hahaha. Cukuplah setakat ani with my 2 awesome frens, bila datang uri n masalah we bincang sama sama. "sama sama gunung didaki, sama sama turun kelembah sepi, suka duka bersama dirasai...". Nah melarat tia lagi wawa ani eh,...atu lagu wawa masa kawin babu iju last month (masuk dalam carta tu!). Semalam, abang adib tanya wawa, camana boleh wawa lancar mengaji Quran?. Alhamdulillah kata wawa berkat asuhan mulah datu hjh aisyah (my beloved nini)... Datu mengajar mengaji al-Quran dikampung. Hampir semua kanak kanak dikampung atu datang kerumah belajar mengaji tiap malam sampai khatam quran...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin. Sampai sekarang kalau tejumpa wawa, kana tagur "cucu nini aji". Alfatihah untuk nini. N now alhamdulillah ada cuzen cuzen yang aktif mengaji sampai keperingkat tinggi n mengajar mengaji jua....Fahmi (pak long) n Fikri (pak ngah). Iatah kadang bari galat rasanya kan beolah nda betantu, really love my family. Dimalam masa wawa kan bawa balik abang adib n abang danish balik kulapis dari lambak, malas wawa kan betudung pasal malam mana jua ada orang maliat. Tapi danish yang merasa kelainan, katanya "mami sudah siap kah? mami camatu saja kah inda pakai tudung?" hahaha padan muka wawa. Thanx danish, ingatkan mami..

0 Responses to "CatatanKu~ Lagu fav Danish n Mami.."

Post a Comment

  • Learn~Live~Hope

    LEARN FROM YESTERDAY LIVE FOR TODAY HOPE FOR TOMORROW

    Whazzup!...


    ShoutMix chat widget

    sHoppiNG oNLine...


    Hits

    Nice to Know U!..

    My Dearest Frens!..

    Aku seorang Perawat....

    My Photo
    adibdanish
    BSB, Kulapis villa, Brunei
    Me, myself, my world n my 2 adorable kids!
    View my complete profile

    HePy BuSyDaY 2 mE!

    There was an error in this gadget

    Islamic Hijri Calendar

    Asma ul-Husna

    Islamic Quotation..

    There was an error in this gadget

    As-Salam

    As-Salam

    my harry porter

    my harry porter

    my twins...

    my twins...

    Search This Blog

    Loading...

    Pages

    Related Posts with Thumbnails

    Pete The Penguin Virtual Pet

    Feed my turtles..

    Do MaTHs

    Money saver

    Beat Stress! (Stress Relief Tips for the Day)

    know ur dreams...

    There was an error in this gadget

    Fitness Tip of the Day

    Calorie Calculator

    Info-Info Kesihatan

    There was an error in this gadget

    EnGlish IDioms

    English guidelines

    Arkanoid arcade classic

    There was an error in this gadget

    My Blog List