S.L.I.D.E.S.H.O.W

SeTeLaH KePaHiTaN PaSTi AkaN aDa KeMaNiSaN

mY GueStBooK

Anak bujang mami~

Si Manja mami..

There was an error in this gadget

Daily horoscope

Chinese daily horoscope

My Favourite Songs

Gurindam Jiwa...

Adorable...

Beauty TiPs

Kitani sudah banyak mendangar ceramah yang melarang kitani supaya jangan teikut ikut menyambut hari kekasih yang biasa dipanggil valentine day. Bukan budaya orang kitani untuk membesarkan hari tersebut. Walaubagaimanapun, atu semua tertakluk kepada niat sorang sorang didalam hati. Kitani boleh meraikannya dengan niat untuk 'menghampirkan yang jauh dan merapatkan yang dekat'. Kitani saling memerlukan diantara satu dengan yang lain terutama keluarga dan kawan. Apa salahnya berkumpul beramai-ramai bergembira asal jangan berlebih lebihan sehingga membelakangi soal agama seperti minum arak dan pergaulan bebas. Sedangkan kitani memang dituntut supaya mempunyai keperibadian yang baik, menyayangi dan menghormati sesiapa saja. Adalah lebih bermanfaat lagi jika diselitkan dengan acara keugamaan seperti bertahlil, membaca doa selamat atau membaca surah yassin beramai ramai bersama keluarga. Alangkah sejuk dan damainya dihati...

Cakap pasal valentine ani teclick wawa masa dulu dulu hehe. Kalau dulu iatah ditunggu tunggu ne cali ada jua. Hati berbunga bila ada yang menyelitkan kad n bunga, masuk class saja atas meja ada complete package bunga, kad n chocolate....umph yummy!. Yang penting siapa sendernya ah? ada yang without name lagitu misteri jua ah...'secret admirer'. Tapi kalau ada yang usulnya senyum senyum ada makna, iatah orangnya kali tu. Ada jua yang bagi thru one of my fren yang maybe diorang trust. Pernah ada jua yang bagi novel bole lah untuk wawa baca sementara nunggu nini datang ambil wawa balik skulah. Ada yang berani datang kerumah bagi barang tapi yang receive dipintu ...my dad...Oops!..Yang siuknya ada jua yang tau my favourate bagi teddy bear.....wah!, boleh buat collections....Sayangnya sudah kawin, galak jua rasanya kan disimpan lagi semua barang barang atu karang hubby tersinggung apa nanti katanya hehe. Now siapa ah orang tersayang dihati ini??....hmm biar sendiri sendiri saja tau hahaha. Yang pasti my 2 young men~adib n danish, my adorable kids!. Adib sudah year 7, tinggi sudah dari mami. Pendiam orangnya compare to Danish. Suka berlaptop buka facebook. Kadang tepaksa mami tagur jua..yang penting siapkan homework. Mami suka liat adib solat, khusyuk sajuk mata hati mami. Danish, very cheerful n talkative. Manjanya over kadang tecangang alai irfan, damia sama alya liat abang danish hug n kiss mami saja. Pandai ambil hati mami, suka buatkan mami minuman tapi umph..manis rasanya. Tapi kalau main game batah, tepaksa mami tagur...nah sensitive tia lagi danish ani eh. Apa pun, mami love both of you!!...

An acronym for the word LOVE:

L-Listen
O-Overlook
V-Verbalize
E-Effort

Listen:
Listen beneath the words that people are saying. Try to hear what the person is saying.

Overlook:
We have to overlook some things, and not let them effect us. To overlook things does not mean that we are doormat. Being a doormat is a form of self hatred.

Verbalize:
Say the things that need being said. Don't let the sun go down before you tell someone you are sorry. Don't assume that people know that you love them- tell them. People need to hear that vthey are loved.

Effort:
we need to make an effort even if it is difficult. we want to be a person of peace.

0 Responses to "Valentine Day- The Word LOVE."

Post a Comment

  • Learn~Live~Hope

    LEARN FROM YESTERDAY LIVE FOR TODAY HOPE FOR TOMORROW

    Whazzup!...


    ShoutMix chat widget

    sHoppiNG oNLine...


    Hits

    Nice to Know U!..

    My Dearest Frens!..

    Aku seorang Perawat....

    My Photo
    adibdanish
    BSB, Kulapis villa, Brunei
    Me, myself, my world n my 2 adorable kids!
    View my complete profile

    HePy BuSyDaY 2 mE!

    There was an error in this gadget

    Islamic Hijri Calendar

    Asma ul-Husna

    Islamic Quotation..

    There was an error in this gadget

    As-Salam

    As-Salam

    my harry porter

    my harry porter

    my twins...

    my twins...

    Search This Blog

    Loading...

    Pages

    Related Posts with Thumbnails

    Pete The Penguin Virtual Pet

    Feed my turtles..

    Do MaTHs

    Money saver

    Beat Stress! (Stress Relief Tips for the Day)

    know ur dreams...

    There was an error in this gadget

    Fitness Tip of the Day

    Calorie Calculator

    Info-Info Kesihatan

    There was an error in this gadget

    EnGlish IDioms

    English guidelines

    Arkanoid arcade classic

    There was an error in this gadget

    My Blog List